Advertenties
De strakke plasser van Jesse Klaver

Jesse Klaver twitterde vandaag dat de klimaatwet een historisch succes van GroenLinks is. Niet voor maar van! Hij lijkt zich niet te realiseren dat er, behalve de naam niets meer over is van het klimaatakkoord zoals GroenLinks deze tien jaar geleden heeft opgesteld. Maar pronken met andermans veren of zelfs met iets anders dan veren is voor Jesse Klaver geen probleem.

Sinds de laatste verkiezingen laat ik uit medelijden voor Jesse Klaver eigenlijk alle nieuwtjes en mededelingen van en over GroenLinks aan mij voorbijgaan. De gênante vertoning van deze jonge politicus die in ieder interview wel iets zei wat niet waar was, en dan niet zoals een Marianne Thieme en Esther Ouwehand die bewust de boel verdraaien. Nee gewoon omdat hij echt niet zoveel weet.  Ik begrijp zijn blijdschap wel, GroenLinks heeft de afgelopen tien jaar alleen ingezet op die klimaatwet en nu lijkt het gelukt. Maar weer voel ik medelijden, weet Jesse Klaver wel wat het verschil is tussen zijn eis, wettelijk afdwingbaar percentage en de werkelijke uitkomst, streven naar?

Jesse klaver lijkt het trekpopje van de linkse clubjes in Den Haag. Het zou mij niets verbazen als hij gewoon in een laboratorium gecreëerd is uit een eicel van Marijke Vos en zaad van Wijnand Duyvendak. Waarbij ze tijdens dit genetische hoogstandje getracht hebben het zelfstandig denkvermogen eruit te ‘fokken’. Wat naar mijn mening wonderbaarlijk goed gelukt is.

De ambities van GroenLinks en met name Marijke Vos zijn onrealistisch, ik krijg dan altijd het gevoel dat ze zelf niet eens geloven dat ze serieus genomen gaan worden dus dan maar hoog inzetten in de hoop dat er wat overblijft. Nu het klimaatakkoord er is vrees ik het nieuwe stokpaardje van GroenLinks.

Jesse zijn taak zit erop, hij had maar één taak en dat was de klimaatwet er doordrukken, missie geslaagd tijd om afscheid te nemen.

De jonge kiezers die vorig jaar nog op hem stemden, volgen ondertussen alweer twee jaar hoger onderwijs en beseffen dat ze zich de rest van hun leven ieder jaar tijdens de nieuwjaarsborrel van de zaak moeten verontschuldigen voor deze misstap.Ik denk dat er over tien jaar op Wikipedia te lezen staat dat dankzij Jesse Klaver, Nederland een wet in het leven heeft geroepen die gaat voorkomen dat er ooit nog een linksgeoriënteerde partij een meerderheid kan behalen bij verkiezingen en Jesse daar wil ik je voor bedanken!

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: