De telegraaf geeft vandaag het woord aan het voedingsbureau en zij weten te vertellen dat de verdeling die Ed Nijpels voor ogen heeft qua verdeling Eiwit uit planten en Eiwit uit vlees (60%-40%) alleen haalbaar is als wij terug gaan naar maar twee keer vlees per week.

Dat is helemaal waar, als je proteïne inname uit vlees wil beperken dan moet je vlees beperken, daarvoor hoef je geen extra boeken te lezen. Maar de grote vraag is natuurlijk;

Waarom zou je dat willen?

Misschien denk je dat er voldoende bewezen is dat vlees de grote boosdoener is als het gaat om CO2 uitstoot (dat is niet zo heh) of je wil je vliegvakantie niet opgeven en toch je steentje bijdrage. Wat de reden ook is, het is tijd om te kijken naar wat je er mee bereikt.

Dan bedoel ik niet alleen de afname van wat CO2 maar verrekend met wat het kost (jezelf, de maatschappij, etc). Om bij jou persoonlijk te beginnen.

Gewenste verhouding Ed Nijpels gelijk aan levensstandaard in Sudan en Botswana

Alles is haalbaar, als je maar bereid bent de prijs te betalen. Blijkbaar zijn de derdewereldlanden niet meer het smetje op onze zo ver ontwikkelde beschaving maar zijn, zij de beschaving geworden! Wie had dat veertig jaar terug kunnen bedenken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.