Nieuws
Regelgeving melkveehouderij

De laatste jaren is er geen sector geweest waar de regelgeving zichzelf zovaak inhaalde. Met als gevolg dat het vooral heel veel geld gekost heeft en de kwaliteitsverbeteringsslag kleiner is geweest dan had gekund.

Buiten de kosten om gaf het de milieumaffia (Wakker Dier, PvdD en Dier & Recht) tijd om de ene aanval naar de andere te starten, zonder dat de melkveehouder tijd of geld had om fatsoenlijk te reageren. Dit soort organisaties vaart wel bij chaos en verslagenheid in de sector.

Gelukkig begint het wat rustiger te worden vanuit die hoek. De verkiezingen zijn voorbij dus de PvdD heeft wel wat anders te doen. Wakker Dier begint in te zien dat wanneer je mensen foto’s laat zien die niet horen bij je verhaal het fraude is. Dier & Recht is ondertussen weer druk met hondenfokkers aan te klagen.

Nu blijven de problemen binnen de sector over denk daarbij aan de derogatie, fosfaatreductie en fosfaatrechten .

De komende jaren zal ook de derogatie er een keer afgaan. Daarentegen kan het maar zo zijn dat er een oplossing wordt gevonden voor het mestoverschot, sterker nog dat het nog een keer geld waard gaat worden. Maar zover is het nog niet.