Nieuws

Een wat heftige variant van de standaard vogelverschrikker de ‘wolf’. Een Japanse boer gebruikt hem om alle vogels, ratten en zwijnen weg te houden bij de ingezaaide velden. De brul geluiden en onverwachte bewegingen maken dat de vogels en andere dieren niet gewend raken aan zijn aanwezigheid. Als extraatje zitten er nog een paar gloeiende rode ogen in, zodat je zeker weet dat de buurkinderen ook geen doolhof gaan maken in de mais.

Voor een kleine 5.000 euro kun je er ook eentje bestellen.

Wolf moet weidevogels weghouden

De wolf is heel wat schadelijker voor de natuur dan de boer

Wel bijzonder dat de wolf daar gebruikt wordt om vogels weg te jagen en wij hier in Nederland continu de boeren verwijten dat ze vogels weghouden door te vroeg te maaien etc. etc. en ondertussen dezelfde mensen die de boeren bekritiseren de komst van de wolf omarmen. Dat krijg je als mensen die niet gehinderd worden door enige kennis zich ergens in mengen. Want als we eerlijk zijn, de wolf is heel wat schadelijker voor de natuur dan de boeren ooit zullen zijn en gaat dus een grote bedreiging vormen voor onze weidevogels. Laten we dan ook maar hopen dat de wolf niet meer dan een hype is in Nederland en dat het ‘groene gevaar’ snel weer een ander ‘speeltje’ vindt om zich over op te winden. Want als we niet oppassen, is het einde van onze landbouw voorbij en we kunnen allemaal wel inschatten dat er in woonwijken of bossen weidevogels niet zullen voorkomen. Dus laten we de boeren zien zoals ze zijn, experts op het gebied van werken en samenleven met de natuur op een effectieve en niet schadelijke manier. Want het is vooral de boer zelf die last zal hebben wanneer hij de natuur schade toebrengt.

Mocht je toch de voorkeur geven aan de wolf in Nederland dan is mijn voorstel dat je zelf plaatsmaakt, verkoop je huis en je tuintje verhuis naar zuid Spanje en als genoeg mensen die doen is er plek over voor een mooi groot wolvenpark en je mag zelfs je naam nog op de ingang van het park schrijven als donateur, moet je wel ieder jaar een paar duizend euro overmaken om het onderhoud te kunnen betalen want zoals iedereen ondertussen wel weet, ‘natuur’ is een duur speeltje.