Nieuws
Open sollicitatie ministerie LNV

Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Postbus 20401
2500 EK Den Haag

Betreft: Open sollicitatie, voor de functie van ambtenaar (nu nog op vakantie)

Datum: 31 juli 2020

Geachte heer/mevrouw

Hoewel er op dit moment geen vacatures is, wil ik middels deze open sollicitatie graag mijn enthousiasme kenbaar maken voor de functie van ambtenaar (nu nog op vakantie). Ik begrijp dat dit een nieuwe functie is die voor het kort geding, aangespannen door Stichting Agri Facts en Stikstofclaim nog niet bestond, ik heb namelijk het gevoel dat deze functie mij op het lijf geschreven is. Mocht deze functie (en de bijbehorende ambtenaar) wel bestaan dan neem ik aan dat de functie alsnog vrijkomt omdat deze ambtenaar hoogstwaarschijnlijk met spoed ergens anders nodig is en niemand natuurlijk weet waar dat is.

Ten eerste ben ik namelijk al jaren ambtenaar en ten tweede ben ik nu ‘op vakantie’ en als laatste en meest belangrijkste argument: bijna al mijn goede ideeën, bestaan alleen maar in mijn hoofd. U kunt dus wel stellen dat er weinig gevaar is dat er informatie bij mensen terecht komt die dan allemaal een andere conclusie trekken dan de door u gewenste (zoals burgers of boeren bijvoorbeeld, laten we eerlijk zijn uw werk is een stuk makkelijker zonder rekening te hoeven houden met de belangen van iedereen).

Er is nog een reden dat ik denk dat ik uitermate geschikt ben voor deze functie en dat is dat ik door mijn werkwijze (data en aanvullende onderbouwingen niet vastleggen maar in mijn bovenkamer opslaan) alle ongemak rondom privacygevoelige data weg gebluft kan worden door uw ministerie, want er zal überhaupt geen spoor naar deze al dan niet bestaande data te vinden zijn.

Ik volg de situatie rondom de agrarische sector al een tijdje en moet zeggen dat ik onder de indruk ben van hoe u de verdeel en heers strategie tot een kunst heeft verheven, ook de rookgordijnen en dwaalsporen lieten zien dat er nog veel te leren is voor een ambtenaar van mijn formaat(je). De toegepaste strategie leert mij dat ik niet alles zelf hoef te doen, want er zit natuurlijk een limiet aan hoeveel dingen je nog onder een tapijt kan vegen.

Ik hoop dat u voldoende informatie heeft om mij uit te nodigen voor een gesprek, na mijn vakantie natuurlijk, ik wil daar nog even over kwijt dat u goed werkgeverschap naar een nieuw level hebt weten te tillen. Tot nog toe ben ik geen werkgever tegengekomen die op het punt staat om bijna 50.000 bedrijven op het randje van de afgrond te duwen en vervolgens het lef heeft om een kort geding door te laten gaan, waarbij nota bene de advocaten (en rechter) betaald worden van belastinggeld, laat zien dat u meedogenloos bent en een potje Haagse bluf niet schuwt, iets dat ik zeer bewonder.

Zeker als je bedenkt dat dit voorkomen had kunnen worden met 1 telefoontje naar de betreffende ambtenaar. Dat u als werkgever het belang van deze ambtenaar (het recht om rustig vakantie te houden) zwaarder laat wegen dan het belang van 50.000 boeren en daarmee de voedselzekerheid voor deze en volgende generaties miljoenen Nederlanders, maakt dat ik heel graag voor uw organisatie kom werken.

Met vriendelijke groet