Nieuws
Rectificatie: Alexander Pechtold wordt geen minister – hij wil ook wel eens thuis zijn

Rectifiatie

Vandaag kwam er bij de meeste redacties in Nederland het verzoek om de berichtgeving omtrent Alexander Pechtold van begin oktober 2017 over de reden waarom hij geen minister wilde worden te rectificeren.

Business Insider deed dit ook per omgaande. Er was meer dan voldoende bewijs dat Alexander helemaal niet meer thuis bij zijn gezin wilde zijn. Het onderstaande bericht is enkel ter kennisgeving.

D66-leider Alexander Pechtold wordt geen minister en blijft als fractievoorzitter van zijn partij in de Tweede Kamer. Hij heeft dat maandag bekendgemaakt.

Het is volgens Pechtold beter voor ,,de stabiliteit van de nieuwe coalitie” als er ervaren krachten in de Kamer blijven. Hij wil de nieuwkomers in de fractie begeleiden. Ook zou hij als fractievoorzitter wat meer ruimte hebben voor het thuisfront (business insider, 2017).

Bij deze de correcte versie en onze oprechte excuses aan Alexander voor de verwarring.

D66- leider Alexander Pechtold wordt geen minister en blijft als fractievoorzitter van zijn partij in de Tweede Kamer. Hij heeft dat maandag bekend gemaakt.

Het is volgens Pechtold beter voor “de uitkomst van het integriteitsonderzoek” als er alleen ervaren krachten met een dubbel moraal in de Kamer blijven. Hij wil de nieuwkomers in de fractie eerst het verschil leren tussen landelijk belang en privé belang. Ook zou hij als fractievoorzitter wat meer ruimte hebben voor zijn gezin in zijn ‘niet bestaande’ appartement in Scheveningen.

Jullie begrijpen dat als de media indertijd gewoon had geschreven wat er werkelijk speelde dat Alexander nu niet zoveel recht te praten had.