Nieuws
Het groene bolwerk

De laatste weken komen er veel berichten naar buiten die allemaal heel goed passen in de lijn die de milieuclubjes uitgezet hebben, is het toeval?

Een paar weken terug kwam er een advies uit over grondgebonden melkveehouderij, het rapport was opgesteld door LTO in samenwerking met mensen van het wereldnatuurfonds, stichting Centrum voor Landbouw en Milieu en het waterschap (onder de noemer melkveehouder).

Vervolgens komt Friesland Campina met de ’top zuivellijn’ waar blijkbaar de ‘groene11’ achter zit. De deelnemende organisaties van de groene11 zijn:

 

Het meest recente nieuws dat er drie soorten bijengif verboden worden, roept ook een aantal vragen op maar geeft ook wat antwoorden. Drie keer raden van wie de website www.bijensafari.nl is? Juist van de Groene11.

Lobby

Het lijkt erop dat de afgelopen jaren het ‘groene bolwerk’ flink wat lobbywerk verricht heeft en dat terwijl de groepen die daar nu de dupe van worden te druk waren met werken en hun hoofd boven water te houden. Ben benieuwd wanneer de ware bedoelingen naar buiten komen.