Nieuws
Voorstanders biologisch en  vegetariër lijken blind voor hongersnoden

In 2050 is de bevolkingsomvang toegenomen tot 9 miljard mensen. Om die mensen te kunnen voeden moet de productie van het huidige voedselgebruik met 70% omhoog (Davies, 2014). 

U kunt zelf wel uitrekenen hoeveel dat naar boven moet wanneer vlees en zuivel nog eens vervangen moeten worden. 

Op dit moment is de het aantal mensen dat honger lijdt in de wereld voor het eerst sinds jaren weer hoger. Dat is treurig en onnodig. 

Wij maken ons ernstig zorgen om milieuvervuiling om grondwater wat niet schoon genoeg gehouden kan worden. Wik brengen honderden duizenden melkkoeien naar de slacht en ondertussen verhongeren mensen over de hele wereld. En niet alleen in Afrika, hoe erg is het als dat het argument moet worden. 

Wat erg is, is dat iedereen roept dat ze naar het groter belang kijken maar dat eigenlijk niemand dat doet. Dat is ook niet zo erg. De econoom Smith leerde ons al dat economieën alleen maar kunnen functioneren als iedereen uit eigen belang handelt en dat is logisch. Als ik alleen melk moest produceren voor het groter belang dan stopte ik vandaag nog. 

En daar gaat de milieumaffia de fout in. Zij prediken dat alles biologisch moet, dat alles vegetarisch kan en dat iedereen zelfvoorzienend zou moeten en kunnen zijn. Buitenom dat het niet kan moet je het ook niet willen. En als jullie daar nu eens mee ophielden en gewoon even probeerden om realistisch mee te denken hoe het wel haalbaar is. Of nog beter als jullie gewoon gaan genieten van je eigen vrije keuze en je eigen geteelde groentes dan maken wij ons wel druk om melk te blijven produceren voor ons en voor de rest van de wereld die geen (zuiver) water of vruchtbare zandgrond hebben om hun eigen dure groentes te verbouwen.